asistent scoaladepescuit.ro

Asistent Școaladepescuit.ro | Ion Dumitru (Paco)  

Din ce-mi aduc aminte, pescuitul l-am inceput pe la 8-9 ani cu tatăl meu, pe lac la undiță. Pe atunci, plecam de la Ploiești pe jos până ajungeam la o balastieră pe lângă satul Pucheni. Acolo prima știucă prinsă la lingură, cu un pripon, mi-a luminat viața și mi-a influențat viitorul.

După multe experiențe și rezultate bune în pescuitul de plăcere am trecut la pescuitul de competiție, pescuit pe care l-am descoperit prin anii 1993, atunci când am participat – și câștigat Cupa Arrrow Rapala, Silstar pe lacul Snagov. Mulți ani la rând am dominat podiumurile naționale, dar am și câteva realizări mondiale de succes.

Cea mai importantă realizare a mea a fost obținerea titlului de Vicecampion mondial la individual în Italia, pe râul Po, alături de Laurențiu Andronic, în anul 2011. Chiar dacă competiția nu a fost dedicata unei specii țintă cu care eram obișnuit, gen: știucă, șalău sau biban, am reușit să prindem avați și somni italieni, mai bine decât restul echipajelor prezente din cele 18 țări. Ne-am bucurat și de obținerea titlului de Vicecampioni mondiali pe națiuni, prin suportul și suținerea întregii delegații prezente la acel moment.

Azi sunt calificat din nou în lotul național pentru participarea la campionatul mondial din Anglia 2018, terminând campionatul național din 2017 pe locul secund, alături de Luigi Ionescu, prietenul și partenerul meu de pescuit.

Sunt bucuros că pot împărtășii din bogata mea experiență și că pot contribuii la dezvoltarea spinningului în Romania. Sper ca învățămintele mele să aducă multe rezultate pe apă oricărui pescar care se va avea plăcerea să pescuiască alături de mine, iar peștii prinși să ajungă înapoi de unde trăiesc, astfel încât și copiii noștrii să se bucure de drillurile acestora.

 

Multiplu Campion Național la pescuit de răpitori.

Vicecampion Mondial în Italia 2011, la individual alături de Laurențiu Andronic

Vicecampioni Mondiali în Italia 2011, pe națiuni

Locul 1 Caldărușani 2005

Locul 1 Campionatul National 2004

Locul 1 Gostilele 2010

Locul 1 Aleșd 2005

Locul 2 Cupa Arrow Rapala 1998

Răbdarea, insistența și pescuitul de finețe. Alternarea locurilor de pescuit, tipurilor de năluci sau actiunea acestora (agresivă, blândă sau intre ele), tentează și păcălesc orice răpitor la un anumit moment.

Când peștii nu răspund cum ne așteptăm trebuie să schimbăm ceva, fie că este vorba de nălucă, stil sau pozitionarea pe lacul respectiv. Echipamentele cu care pescuit trebuie să fie de finețe maximă. Peștii sunt mult mai ușor de păcălit cu un echipament (lansetă, mulinetă, fir) ușor sau foarte ușor.