Despre mine

Giani Tatu | asistent ghid scoala de pescuit

Am început pescuitul pe la 5 ani, atras de clenii și porcușorii, pești care populau în acea vreme pârâul ce marginea gradina casei părintești. Am început cu varga de alun pe care matisam cu banda de izolat inele din sârmă fabricate pe brațele furcii de fân și două cuie pe post de bobina. Apoi au urmat pe rând: varga de bambus, lanseta Germina cu mulineta Avat și până azi la echipamentul specializat de baitcasting.

Sunt printre pionierii pescuitului cu echipament de baitcasting și unul dintre promotorii pescuitului cu năluci XXL în România. Am colaborat o lungă perioadă cu publicații de specialitate din țara precum și cu firme distribuitoare de echipament de pescuit. În perioada 2008 – 2011 am concurat in campionatul intern de pescuit la răpitori din barca, ca membru al clubului WSB. Actualmente am revenit în competiții, dar doar în concursurile de pescuit la păstrăv de pe mal.

2008 :
Locul ll cupa Arrow Valea Argovei
Locul l cupa Esox Fărăgău

2009
Locul lV și CMMC cupa WSB-Fishshop Sărulești

Locul l cupa internațională de spinning Raduta Lake Sărulești

Pescar versatil și spontan, stăpânesc foarte bine tehnicile de lansare si animare a diferitelor tipuri de năluci hard si/sau soft. Indiferent de locație nu ezit să trec de la pescuitul de finețe la unul supradimensionat.
Adept al echipamentului de baitcasting, pescuiesc cu placere de câte ori am ocazia.

Răbdare încredere, insistența, atenție și o minte deschisă. Rezultatele bune în pescuit nu sunt întâmplătoare, deși, uneori ne lovim de acel ” noroc al începătorului”. Pentru a deveni un pescar performant trebuie să avem sau să ne dezvoltăm toate atributele enumerate, mai sus, alături de o bună cunoaștere a comportamentului partenerului de la capătul firului. Comportament acestuia este dictat de: caracteristicile speciei din care face parte, locație și condiții de mediu, la un moment dat.