Despre Lucian Constantin – Gyorg

Pescar pasionat de pescuitul la răpitor cu momeli artificiale, în special la știucă, șalău, biban, dar și la păstăv pe râu în zilele de vară.

  • Pescuitul îl încep aproape de când m-am născut. Tata a fost un pescar extrem de pasionat, iar de la el am învățat foarte multe. Primele amintiri de la pescuit le am pe când aveam 6-7 ani, pescuind la știucă cu lingura în Delta Dunării, la Portița, .

Pasiunea definitivă pentru spinning o descopăr în anul 1994 odată cu o vizită neprevazută în Deltă, în zona Uzlina. De atunci pescuitul la știucă in Delta Dunării a devenit febră, iar azi dependență.

Mai târziu, în 2005 prind primul meu șalău la twister pe Lacul Dârvari. Tot în același an debutez în campionatul național la spinning. La finalul etapelor mă calific ca membru al lotului național clasându-mă pe un neașteptat loc 5 la general, devenind astfel rezervă la următorul campionat mondial.

An după an, până în 2010 particip intensiv în campionatul național de pescuit la răpitori din barcă și reușesc să fiu membru al lotului național de 5 ori în cei 6 ani. Azi mai concurez încă, dar numai din plăcere și doar la anumite etape.

În baza experienței mele sunt propus căpitan al lotului național la barcă. Prima dată în 2011, atunci când obținem și primul loc pe un podium mondial, devenind pentru prima dată în istorie vicecampioni mondiali, în Italia pe râul Po (pescuit de avat și somn). A doua oară în 2016, în Irlanda pe lacul Lough Ree, unde reușim un loc 4 la general (pescuit de știucă). În 2017 vine cel mai așteptat trofeu al României și obținem titlul de Campioni Mondiali, în Rusia (pescuit la știucă). Tot atunci reușim să avem și cel de-al doilea titlu de vicecampioni mondiali cu o echipă, Andrei Sava și Robert Boanță.

Porecla „Gyorg” vine dintr-o întamplare petrecută în Ungaria, fiind un derivat din limba maghiară la numele George. Și acum mulți prieteni din copilărie mă știu sub numele de George, chiar dacă oficial nu mă chemă astfel. Acasă părinții mei mă strigau George după nașa mea de botez ce o chema Georgeta.

Cel mai mult îmi place să pescuiesc la păstrăv în condiții de concurs. Și asta numai datorită complexității și neprevăzutului din comportamentul acestui pește. Pescuitul la șalău, știucă sau biban sunt de asemenea spectaculoase, în special în momentele de hrănire intensivă.

Mai multe despre mine, inclusiv poze cu capturi prinse de-a lungul anilor găsiți direct pe pagina mea de internet: www.gyorg.ro

Blog Lucian Constantin (Gyorg)

 

2017 Locul 1 Cupa Relax Spinning Etapa în Campionatul Național Neumarkt de pescuit din barcă la șalău pe Sărulești

LOCUL 1 CAMPIONATUL MONDIAL RUSIA 2017 Locul 1 la Campionatul Mondial, căpitan al lotului național.

2016 Locul 1 la Cupa Rapala din cadrul Campionatul Național de Pescuit la păstrăv; Locul 1 pe echipe la Cupa Astoria – Total Spinning pe Lacul Snagov, pescuit din barcă la biban și știucă; Locul 4  la Campionatul Mondial din Irlanda, căpitan al echipei naționale (știucă).

2015 Locul 2 la Pike Challenge Holbina Trei Bibani, concurs internațional cu participarea a 20 echipe din 8 țări; Locul 3 la Etapa Zetea din cadrul Campionatului Național de pescuit la păstrăv de pe mal.

2014 Vicecampion national la Campionatului Național LRS pescuit la păstrăv; Locul 2 – Etapa Someșul Mic Cluj (păstrăv); Locul 1 – Etapa Someșul Cald Doda Pilii; Locul 4 – Etapa Bistrița Aurie (păstrăv).

2013 Locul 2 – Cupa APC 21 biban și știucă, Lacul Snagov; Locul 3 – la Cupa Ligii la Păstrăv Doda Pilii Cluj; Locul 5 pe națiuni la Trout Union Cup Bulgaria;  Locul 2 – Cupa Ligii la șalău pe echipe din barcă pe Lacul Stolnici.

2012 Locul 1 Trofeului „OPERATIUNEA MONSTRUL” cele mai mari 5 știuci – premiul 2000 EURO; Locul 2 la Cupa Periprava din cadrul Campionatul Național de Spinning (OPEN), pescuit la știucă pe echipe;  Locul 1 – Cupa APC 21, biban pe Lacul Snagov.

2011 Vicecampioni Mondiali in Italia la Jocurile Olimpice de Pescuit, căpitan al echipei naționale de spinning; Locul 1 – Cupa APC 21 pe Lacul Snagov, pescuit la biban;  Locul 1 la Cupa Celor 3 Lacuri Editia IX pe Lacul Beliș, pescuit la clean și biban.

2010 Locul 4 pe natiuni la Campionatul Mondial de Pescuit din Barcă la Rapitori pe natiuni(FIPS-CIPS) Riga – Latvia.

2009 Locul 3 general în Campionatul Național de Spinning „Turneul Aventuri la Pescuit” , compus din:  – Locul 2 etapă de șalău pe lacul Dârvari; –  Locul 2 etapă de biban pe lacul Mânjești

2008 Locul 4 națiuni la Campionatul Mondial de Bass (FIPS-CIPS) – Italia și locul 9 mondial individual pe echipe la Campionatul Mondial , ; Locul 4 Cupa Stiucarilor Uzlina.

2007 Locul 6 la general (rezervă) în Campionatul Național de Spinning „Turneul Aventuri la Pescuit”; Locul 1 la Etapa Gostilele – Angels XXI 2007; Locul 1la  Etapa Ghioroc.

2006 Locul 2 Etapa Rogojești din Campionatului National de Spinning – Turneul Aventuri la Pescuit; Trofeul Mustad Silver Hook Trophy Romania, cu: păstrăv 3,25kg, biban 1kg, somn 15kg, cteno 7kg; Locul 1 la Cupa Moldovei, compus din etapele:
– Locul 2 Etapa Ciric
– Locul 1 Etapa Rogojești
– Locul 1 Etapa Pădureni

2005 locul 5 la general în prima participare din cadrul Campionatului Național, membru al lotului național ca rezervă.

 

 

Sunt convins că un pescar bun poate fi orice un om extrem de atent. Din experiența mea de căpitan cele mai bune rezultate le-am văzut la sportivii de performanță. La fel ca și în viața, cine  își dorește să exceleze în tot ceea ce face va obține rezultate pe măsura efortului mintal și material.

Atenția la ceea ce se întâmplă acolo, sub apă, dar și deasupra ei, corelată cu răbdarea, pasiunea și ceva noroc, aduc automat și rezultate în pescuit.

Salvați fiecare informație utilă la pescuit. Dacă ați făcut ceva v-a adus rezultate țineți cont de acel ceva, iar atacurile răpitorilor vor continua și rezultatele asemenea.

Dacă ceva funcționează: lanseta, mulineta, fir, nu încercați să le schimbați decât în momentul în care aveți timpul și răbdarea necesară. Orice schimbare în ansamblul de pescuit poate să influențeze direct rezultatele de pe apă. Odată ce echipamentul și tehnica au fost câștigătoare, nimic nu a fost întâmplătoar, așa trebuie gândit.

Este extrem de importat să înțelegem cum funcționăm noi prima dată, iar ulterior cum reacționează și peștele țintă, la prezentarea nălucilor noastre. O recuperare de mulinetă mai rapidă decât ce-ai făcut anterior poate transforma partida într-un eșec fără să înțelegi nimic.

Dacă nu aveți timp și bani nu începeți să experimentați pe pielea voastră, luați totul din recomadările pescarilor sau urmați Școaladepescuit.ro. Sau documentați-vă temeinic înainte de orice achiziție. Dacă îți cumperi o lansetă, o mulinetă sau fir de pescuit și vrei să mergi la pescuit de știucă în Delta Dunării nu încerca „să descoperi apa caldă”. Întreabă, caută pe internet sau profită de experiența unora care au trecut deja prin așa ceva. În acest mod o să faci economie de timp și de bani.

După ce ți-ai format un stil de pescuit (în special este valabil la șalău) nu încerca să copiezi pe altul de lângă tine, chiar dacă acesta prinde mai bine ca tine în acel moment. O să vezi că vei fi mult mai productiv dacă aplici ceea ce ai experimentat sau ai învățat cu sucess până atunci.

Eliberează peștele răpitor în orice condiții sau situații chiar dacă ai investit foarte mult în echipamente sau deplasare. Iar dacă îți place să mănânci pește limitează-te la ciprinide (crap, caras).

Tehnici de pescuit intr-o partida la salau pe lac!

Tehnica de pescuit cu voblere la pesti rapitori - Fishing and Huting Show

Detalii despre pescuit la rapitori

Cele mare recente articole din blog

Blogul ScoaladePescuit.ro cuprinde zeci de informatii despre pescuit. Articolele sunt scrise de pescari cu experienta in pescuitul de competitie sau de placere. Te invitam sa citesti cele mai recente articole, iar daca ti-au placut te rugam sa le dai share la tine pe pagina de facebook.

Cele mai populare produse

Pachetele de produse sunt recomandate de ghizi nostri, pescari de competitie cu rezultate notabile in campionatul national de pescuit sau in competitiile internationale.